Coaching met behulp van pony's

Ben jij al eens met je beide voeten stevig op de grond gaan staan om alle prikkels die op je af komen bewust te beleven ?  Het zijn er heel wat,  een veelvoud aan prikkels.

Voor onze kinderen en jongeren is dat niet anders .  Ook zij krijgen een massa aan prikkels binnen en dat bovenop alle verwachtingen die er op hun schouders wegen.  Voor sommige kinderen en tieners is dat veel, soms ook té veel.

Ze voelen zich niet begrepen.  Ze voelen zich als een zebra tussen een kudde paarden.

Sommigen gaan zich druk gedragen, anderen gaan zich steeds meer in zichzelf keren.  Ze denken, en overdenken. Ze worden gespannen, moe , soms uitgeput , barsten helemaal los of  vinden zich vaak anders dan de anderen.


Die "hulpverlener" hoeft geen mens te zijn.  Wat dacht je van een pony?  Aan pony's kun je immers alles vertellen, ze gaan het nooit verder vertellen.  Pony's beschikken over de magie om ons goed aan te voelen, zij kunnen je de kracht tonen die al binnen in jezelf verborgen zit . 


We werken steeds op een ervaringsgerichte manier met een oplossingsgerichte doelstelling.

Elk kind/jongere krijgt hierbij een passend traject.  In overleg met de ouder/begeleider maken we een keuze voor de juiste begeleiding en werken we met verschillende activiteiten.  Speltherapie, coaching met behulp van pony’s, grondwerk met pony’s,… het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

Door middel van activiteiten en spellen krijgen kinderen en jongeren de kans over zichzelf te leren, zelfvertrouwen op te bouwen, te leren wie ze zijn in contact met anderen, zelfstandig keuzes te maken. Pony's geven altijd direct en eerlijke feedback. Kinderen/jongeren kunnen hierdoor  situaties uit het dagelijks leven meteen uitproberen met de pony's. Ze kunnen hierdoor sneller leren wat voor hun werkt of niet werkt. In het dagelijks leven kunnen ze in vergelijkbare situaties hun nieuwe vaardigheden meteen inzetten. We bieden een veilige leeromgeving, lekker buiten in de natuur in alle rust.

Onder begeleiding van de coach, kunnen verschillende onderwerpen en thema’s bekeken worden. 

Er zijn verschillende thema’s/hulpvragen die aan de orde kunnen komen tijdens een coachingssessie:

  • Emotieregulatie
  • Omgaan met rouw en verlies
  • Laag zelfvertrouwen of negatief zelfbeeld
  • Verminderde weerbaarheid of moeite met het aangeven van grenzen
  • Samenwerken
  • Angstproblematiek (faalangst, sociale angst)
  • Talenten ontdekken
  • Vastlopen door executieve disfunctie (o.a. taakgerichtheid, plannen, tijdsbesef, inhibitie)
  • leer- en gedragsproblemen
  • vastlopen bij hoogsensitiviteit/prikkel-verwerking

 

 
Kostprijs is €45 per uur.